Tabuk nélkül, csak pozitívan!

The Moments Of Life

The Moments Of Life

Díjat kaptam - igen megint! Dorothy Blog Award

2016. február 26. - MomentsofLife

dorothy-blog-ward.png

Alig volt időm kettőt pislogni az előző díj után és máris kaptam még egy jelölést. de nem mondtahnám hogy nagyon bánom a dolgot. 
A Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közösségében mindig van valami újdonság, valami játék, amivel megismerhetjük egymást vagy kedveskedhetünk egymásnak, és ezek a díjazások is erre szolgálnak. Ezt a jelenlegit Tündétől kaptam a Tintafolt bloggerétől, akinek ezúton is hálás vagyok érte :)

 

Az előzőhöz hasonlóan itt is vannak szabályok:

* Köszönjük meg a díjat, annak akitől kaptuk és rakjuk ki a díj képét!
* Olvassuk/ismerjük meg a díjazó blogját!
* Írjunk 12 dolgot az illető blogról!
* Írjunk 12 dolgot a saját blogunkról!
* Válaszoljunk a díjazó kérdéseire!
* Tegyünk fel 12 kérdést!
* Kommenteljük a díjazó blogjának egy kiválasztott bejegyzését, ezzel is jelezve, hogy jártunk a blogján, és elolvastuk legalább egy bejegyzését!
* Cseréljünk linket!
* Jelöljünk meg 12 másik blogot, akiknek a díjat szánjuk!

 

12 vélemény a Tintafoltról:images.jpg

1, Eddig még nem találkoztam a bloggal, szóval teljesen idegenként kezdtem felfedezni, és azt hiszem teljesen megfogott.

2, Merengő ott, merengő itt. És hasonló funkcióval és gondolatmenetekkel, ami hihetetlenül szimpatikus. (Becsszó' nem kopiztam :) )

3,  A merengőn belül személyes kedvencemmé lettek azonnal a Csak pozitívan 1-2 bejegyzések. Szívemből szólnak.

4, Tetszik, hogy olvasóként dönthetek hogy miről szeretnék többet olvasni.

5, A bemutatkozó olvasásával úgy éreztem, közelebb kerülök az alkotóhoz. És nagyon sok mindenben hasonlítunk: én is imádom a gyertyákat, el szerenték jutni Olaszországba hosszabb időre is akár, és szeretek írni: novelláim és verseim is vannak. Egy szó mint száz, nagyon megtetszett az ember a blog mögött.

6, Decemberben indult a blog ezen a címen, ehhez képest félelmetes mennyiségű tartalom van rajta, legalábbis ami a verseket illeti.

7, A követett blogok közül volt amiket már ismertem, amiket nem, azokba pedig beleolvasgattam - tetszenek.

8, Tetszik a stílus, a megjelenés. Olyan, mintha leveleket olvasnék tiszta fehér lapokon.

9, A név szerintem fantasztikus. Frappáns és találó, ami teljesen leírja az oldalt. 

10, A 2016os olvasási kihívás nagyon megfogott, a 2015ös pedig meggyőzött, azt hiszem szükségem van egy ilyen kihívásra, valahogy motiválóan hatott.

11, A Ti írtátok rész kedves pikantériát ad a blognak. 

12, Az egész blog motiválóan hat. Nem tudom hangsúlyozni, mekkora élmény egy olyan ember írását olvasni akit így a blogja alapján egészen hasonlónak tudok elképzelni magamhoz. nem vagyunk mi véletlen testvérek? :) Mindenesetre feliratkoztam. ennél jobban nem tudom kifejezni hogy mennyire megtetszett.

 

12 érdekesség a saját blogomról:

1, Nehezen egyeztetem össze az életemmel a blogolást, a vele töltött időt legalábbis mindenképpen nehezen találom meg a mindennapok rohanásában.


2, Elég kritikus vagyok a saját cikkeimmel, általában félve rakom fel bármelyiket, hogy ki mit szól majd hozzá - a pozitív visszajelzések hatására kezdem elengedni ezt a félelmem.


3, Nagyon sokáig tartottam attól, hogy saját blogom legyen. Tisztába voltam azzal, hogy néha túl sok mindent vállalok, és ezért nehezen tudnék valami olyat csinálni, ami huzamosabb ideig kíván rendszerességet. Ez mai napig így van, de végül a vágy nagyobb volt a félelemnél.


4, Lelkesedés nélkül nem megy - ahogy semmi más sem. Ha van egy téma ami nagyon megmozgat arról azonnal képes vagyok cikket írni ha van előttem papír vagy gép, és lelkesedésemben hogy megosszam a világgal a gondolataimat azonnal fel is teszem - igen tudom, pihentetni kéne de ilyenkor nem megy...

5, A blogom tanulófázisban van. Vagyis én vagyok tanulófázisban a blogírással kapcsolatban. Folyton keresem azt az egyensúlyt amivel még elég személyes és konkrét egy bejegyzés, de mégsem túl személyes hogy semmitmondó legyen. Szeretném megtalálni az arany középutat.

6, Nem mindig tudom mi lesz a vége, ha elkezdek írni valamit. Az elején általában még megvan a komppozíció, a kulcsszavak, de ha nem koncentrálok eléggé írás közben nagyon könnyen kifolyik a kezemből a téma és elkalandozom.

7, Pont ezért van jó pár olyan cikkem, amit valószínűleg sose fogok feltenni. Nem tartom elég jónak, vagy túlságosan szétszórtra sikeredett.

8, Amikor elhatároztam, hogy tényleg indítok saját blogot, 3 napon keresztül ültem a névkérdés felett, ezzel párhuzamosan még egy napot a kinézeten agyaltam. Nehéz időszak volt, azt hittem begolyózom.

9, Nem vagyok technikai zseni, és az hogy egy saját felületet képes vagyok kezelni hatalmas sikerélmény.

10, Néha az éjszaka közepén felriadok merengésből vagy álomból és leülök, hogy leírjak valami ötletet. Lassan 0-24-be a blog dolgain kattogok.

11, Szeretnék egy társbloggert. Vagy kettőt. Igazából nem lenne kifogásom az ellen ha többen írnánk, szóval olyan oldallá tenni a blogot, ahol nem csak az én véleményem olvashatják, hanem emberekét is, akinek van kedve ilyen pozitív hangnemben írni. Amolyan színes közösségi platformnak tudom az egészet elképzelni a jövőben.

12. Szeretem a blogomat.12122696_874560692627353_7074180703957943156_n.jpg

 

Tünde kérdései:

1. Miről szeretsz leginkább írni?

Az életről. A velem szembejövő problémák és hullámvölgyek pozitív megéléséről.

 

2. Gondolkodtál már azon, hogy pénz szerezz a blogolással?

Még nem. Nem igazán tudom elképzelni hogy hogy lehet ezzel pénz szerezni, és pont ezért nem is ez motivál. Aztán persze ha azt mondanák, hogy nesze tessék, fizetség az írásért, nem esnék nagyon kétségbe. :)

 

3. Szerinted mitől lesz valaki jó blogger?

Fontosnak tartom, hogy a blogger átadjon valami olyat amitől több lesz az aki olvassa. Legyen az szépirodalmi mű, vallomás vagy polgárpukkasztó társadalomrajz. És persze ha már írásban fogalmazunk, legyen a választott műfajnak megfelelő megformálókészsége.

 

4. Szerinted miért hagyja valaki abba a blogolást?

Időhiányból, ha elszáll az ihlet, ha nem tud már mit mondani, ha megunja valamiért, ha elege lesz valamiből, ha elfogy a kitartása vagy türelme, ha kétségbe esik, hogy senki nem olvassa... szerintem nagyon sok minden miatt abba lehet hagyni. Pont annyi okból, amennyi ok miatt el lehet kezdeni.

 

5. Vannak kedvenc blogjaid?

Persze hogy vannak. Van egy az intuitív táplálkozásról, egy a könyvajánlóknak, egy, ha novellákat akarok olvasni, és akad jó pár olyan is, ahol hasonló hangvételű és témájú bejegyzéseket olvashatok, mint amikről én is szeretek írni, például itt és itt

 

6. Szerinted melyik könnyebb: megírni vagy személyesen elmondani?

Személyesen elmondani. Kevesebb a félreértési lehetőség, ha kétség vagy kérdés merül fel azonnal lehet korrigálni, és több eszközöm van kommunikálni: a test a gesztusok, a hang a mimika... Szerintem ezért egyszerűbb személyesen "face to face" kommunikálni.

 

7. Ha egy ismerősöd hasonló névvel indítana blogot, mint a tied, haragudnál rá?

Először is megkérdezném, hogy miért választotta ugyanazt. Ha magától jutott ugyanarra a névre mint én, akkor nem érezném jogosnak a neheztelést. Ha utánzásból, akkor lehet hogy megkérném szépen hogy változtasson nevet.

 

8. Mennyire vagy képes a változásra/változtatásra?

Szeretném azt hinni, hogy képes vagyok változni és változtatni a körülöttem lévő világon. Elsősorban jobbá tenni és pozitív irányba változni. Szerintem bármire képes vagyok és képesek vagyunk, ha akarjuk. Aztán néha rájövök hogy vannak kivételek: például megszeretni a korán kelés. Na az részemről totálisan lehetetlen egy dolog.

 

9. Mennyire vagy befolyásolható?

Ez jó kérdés. Csípőből az lenne a válaszom, hogy nem vagyok az, de a helyzet az, hogy szeretem megérteni az embereket. És ha megértem, hogy mit miért tesznek vagy mondanak hajlamos vagyok annyira átérezni a gondolataikat hogy szinte már magaménak tudom őket és így a véleményüket is. Persze amikor erre rájövök elgondolkozom, és igyekszem olyan álláspontot foglalni amit minden szempontból helyesnek és relevánsnak ítélek. De a szándékos befolyásolást általában kiszúrom.
Emellett őszinte embernek tartom magam és ezt feltételezem a többi embertől is - tehát ha hazudnak is valamiről, könnyebben elhiszem azt, mert nem keresem direkt a hazugság jeleit. Ezt fel lehet róni rossz vagy jó tulajdonságnak is, én jobban érzem magam így, mintha mindenkiben folyton kétkednék.

 

10. Találkoztál már olyan bloggal, ami egyáltalán nem tetszett?

Azt hiszem az olyan blogok nem jönnek be amik csak a személyes mindennapokat írják le. Arra ott a napló, és igazából nem feltétlen értem miért kell ezt a világgal megosztani, de szíve joga.

 

11. Kikkel találkoznál szívesen az általad követett bloggerek közül?

Bárkivel, akiknek a blogját eddig megjelöltem, akitől kaptam, vagy akiknek a következőkben továbbadom ezt a díjat És azokkal is, akiket az előző díjnál megemlítettem. :)

 

12. Melyik bejegyzésedre vagy a legbüszkébb?

Mindig a legújabbra. De ha nagyon ki kéne választanom egyet, akkor talán ez nyerne egy hajszálnyival.

 

 

Az én kérdéseim a jelöltjeim felé:

1, Hogyan kezdtél blogolni és miért?
2, Mit csinálsz, amikor nem blogolsz?
3, Mit tanácsolnál az emberiségnek?
4, Ha egyvalamit megváltoztathatnál a világon, mi lenne az?
5, Mi az, ami bármikor felvidít?
6, Mi volt a legkülönösebb és a legboldogabb élményed a blogoddal kapcsolatban?
7, Ha választhatnál melyik történelmi korban élnél legszívesebben?
8, Mi a kedvenc édességed?
9, Van kedvenc blogod? 
10, Szerinted mi a legfontosabb az életben?
11, Milyen  jó blogger?
12, Miért jó bloggernek lenni?

És végül a jelöltjeim:

Tóth Evelin: Pergamenre hányt szavak

Mucsi Eszter: Falevélre írva

Nagy Ildikó: Göndör Fürtös világom

Miskené Pálvölgyi Bettina: A felhők fölött örökké kék az ég blog

Somogyi Eszter: Aristid

Pintérné Mirza Anna: Írástól lélekig

Haracsi Diána: Moonlight Effect

Vank Kata: Léleksuttogó

Horváth Anna: Only you

Molnár Szilvia: Pár perc az egészségért

Hajós Ágnes: A tetovált lány konyhája

Lupui Iza: 160 gramm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://themomentsoflife.blog.hu/api/trackback/id/tr348419516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tündey 2016.02.27. 11:26:09

Tetszett a bejegyzésed, és azt kell mondjam valóban hasonlítunk :) A valóságban nem, de írás szintjén tényleg rokonlelkek vagyunk. Örülök, amikor hozzám hasonlókra találok. Köszönöm a feliratkozást! :) Viszonoztam !

MomentsofLife 2016.03.07. 15:19:23

@Tündey: Köszönöm szépen :)

@Evelyn Thought: Elolvastam, és az építő kritikát külön köszönöm :D
süti beállítások módosítása